Nieuws

Written by Alhako on . Posted in info-algemeen

Nieuws 

Vandaag 26-6-2017 heeft oprichter en directeur-grootaandeelhouder Jacques Koppen zijn eigendom van Alhako Aluminium Industrie overgedragen aan een groep van Weerter investeerders: Willem Beljaars, Harrie van Houts en John Weekers.  

Alhako, dat gevestigd is in Stramproy (Weert), blijft zich toeleggen op de productie van aluminium kozijnen en gevels voor de utiliteitsbouw. De nieuwe eigenaar zet de activiteiten voort met behoud van de huidige 40 personeelsleden. 

Alhako heeft zich in de 37 jaar van zijn bestaan tot nu toe ontwikkeld tot een bekende en gewilde leverancier van aluminium kozijnen, ramen, deuren, vliesgevels en hefschuifpuien voor nieuwbouw en renovatie in de utiliteitssector. De naam van het Weerter bedrijf is een constante in de bouwbestekken van menig Nederlands architectenbureau. 

Deze bekendheid dankt het bedrijf aan de flexibele benadering van de markt met een hoog niveau van vakmanschap en erkende kwaliteit in de afwerking. ‘Bij ons is vrijwel alles mogelijk op het gebied van aluminium kozijnen en gevels’, zo luidde het devies van Alhako-oprichter Jacques Koppen. Onder hetzelfde motto willen de nieuwe eigenaren Alhako verder opstoten in de utiliteitsbouwmarkt. ‘Wij gaan fors investeren in verdere versterking en uitbouw van het kwaliteitsbegrip dat Alhako nu al is’, aldus het driemanschap van investeerders. ‘Door extra aandacht voor onder meer automatisering en interne opleiding ontstaan nieuwe mogelijkheden voor innovatieve ontwikkelingen in een lean & mean productieproces.’  

De nieuwe eigenaren van Alhako Aluminium Industrie willen zich ook toeleggen op meer effectieve partnerschappen in de B2B-markt voor het in coproductie oplossen van complexe constructievragen. Onder meer hiervoor zal Jacques Koppen als adviseur verbonden blijven aan Alhako.