Administrateur (v/m) (24-40 uur)

Alhako is al meer dan 40 jaar een gerenommeerde bouwpartner op het gebied van aluminium gevels. Wij ondersteunen onze partners vanaf ontwerpfase tot service van het gerealiseerde project.

Binnen Alhako heerst een informele sfeer en schakelen we het liefst in korte lijnen. Wij kijken positief naar de toekomst en streven samen onze gemeenschappelijke droom na, de beste gevelbouwer zijn van Zuid Nederland. Alhako is een sterk groeiende organisatie waar de mens en sfeer centraal staan. Onze kernwaarden zijn kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid.  Het ‘team Alhako’ bestaat momenteel uit een 50-tal medewerk(st)ers en deinst niet terug voor een uitdaging.

 

 

Ter versterking van onze projectorganisatie zijn wij op zoek naar een:

Alhako Aluminium Industrie BV

Hoverveld 5

6039 SE Weert

Nederland

Info@alhako.nl

+31 495 56 26 00


Administrateur (v/m) (24-40 uur)

Voor onze groeiende organisatie zijn wij op zoek naar aanvulling binnen ons financiële team. Ben jij die persoon die beschikt over een ruimte ervaring op financieel administratief vlak? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Een greep uit je takenpakket:

-          Het inboeken van binnenkomende facturen;

-          Het uitvoeren van diverse financiële controles;

-          Het betaalbaar stellen van facturen;

-          Facturatie;

-          Debiteurenbeheer;

-          Urencontrole (als voorbereiding op de salarisadministratie);

-          Diverse registraties.

 

Kortom een veelzijdige functie, waarvoor wij op zoek zijn naar iemand die van alle markten thuis is en ons graag komt ondersteunen in het verder vormgeven van onze financiële afdeling. Heb je een bredere financiële / boekhoudkundige achtergrond en ervaring? Dan kunnen we je ook inzetten voor nog wat andere werkzaamheden binnen onze afdeling.

 

Op korte termijn gaan wij van start met een nieuw ERP-pakket en ook daarin zullen nog wel de nodige uitdagingen op ons pad komen. Dus graag laten we ook jou meedraaien in deze opstart en het verder implementeren van dit systeem binnen onze organisatie.

 

Om deze functie op een goede manier uit te kunnen gaan voeren beschik je over een HBO werk- en denkniveau, met enige jaren ervaring in een allround financiële rol.  Als persoon ben je een accurate duizendpoot, die weet waar hij/zij het over heeft. Jouw kennis van zaken gaat vergezeld van goede communicatieve vaardigheden en een enorme teamspirit. Herken jij je in dit profiel dan nodigen wij je graag uit om te reageren op deze vacature en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken om Alhako nog verder te laten groeien!

 

Hebben we een match en ga jij bij ons starten? Uiteraard zorgen wij dan voor een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Ben je geïnteresseerd? Mail een motivatiebrief met CV naar kristel.jeurninck@alhako.nl  en wellicht spreken we elkaar binnenkort. Heb je op voorhand nog vragen, neem dan contact met ons op via 0495-562600.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Impressions